shish taouk.

Börjar bli lite smått irriterad över att inte kunna röra på mig. Hade mer ont i halsen när jag vaknade i morse. Suck. Då det inte blir så mycket träning den här veckan så får det bli desto mer mat istället. Dagens middat hette Shish Taouk. Väldigt gott. Älskar kombinationen med mynta och persilja. Här kommer receptet, som är till 4 personer. 



4 kycklingfileer
0,75 dl turisk youghurt
4 msk olivolja
1 citron
2 msk tomatpure
6 st viltlöksklyftor pressade
1 msk paprikapulver
1 tsk salt

Sallad
2 tomater
1 gurka
2 rödlökar
15 st myntablad
1 dl persilja
2 st pitabröd

2 msk pressad citron
3 msk olivolja
Salt och peppar


Vispa ihop yoghurt, olja, tomatpuré och citron. Pressa i vitlök och tillsätt kryddorna. Skär kycklingfiléerna i två delar på längden. Lägg i en bunke och häll över marinaden. Blanda och låt stå i kylen 2-8 timmar. Låt den inte stå längre än så. Trä upp på spett och grilla 5-7 minuter per sida på medelvärme. Dela pitabröden och grilla eller värm dem i ugnen så att de blir en aning knapriga men inte stenhårda. Skär i bitar. Skär salladen och tomater i bitar. Skala gurkan och skär i bitar. Skär löken och paprikan i bitar. Blanda allt i en skål tillsammans med mynta, persilja och pitabröd. Vispa ihop vinägretten och slå över och blanda runt.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0