pepparkaksmuffins.
Bjuder på ett recept från sjuksängen. I helgen när vi hade gäster så bakade jag pepparekaksmuffins med cream cheese frosting. Smakade som pepparekaksdeg enligt Erics lillebror, vilket är ett gott betyg för mig! Här kommer i alla fall receptet:
Muffinssmet:
100 g smör
3 ägg
3 1/2 dl ljsut muscovadosocker (jag hade vanligt strösocker)
4 dl mjöl
1 påse pepparekakskryddor
1 tsk vaniiljsocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl filmjölk
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölk och smöret.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddorna i en separat skål. Rör om och rör sedan ner i den andra smeten. Sklicka ner 2/3 i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
Creeme cheese frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philaedlphiaost
Skalet av en lime el 1-2 msk limejuice
Vispa ihop alla ingredienser. Spritsa sedan på frostingen på muffisen som hunnit svalna!
Muffinssmet:
100 g smör
3 ägg
3 1/2 dl ljsut muscovadosocker (jag hade vanligt strösocker)
4 dl mjöl
1 påse pepparekakskryddor
1 tsk vaniiljsocker
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl filmjölk
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Tillsätt filmjölk och smöret.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kryddorna i en separat skål. Rör om och rör sedan ner i den andra smeten. Sklicka ner 2/3 i muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 10-15 minuter.
Creeme cheese frosting:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philaedlphiaost
Skalet av en lime el 1-2 msk limejuice
Vispa ihop alla ingredienser. Spritsa sedan på frostingen på muffisen som hunnit svalna!
Kommentarer
Trackback