husets pasta med aubergine.
En god och lättlagad middag blev det idag - husets pasta med aubergine! Väldigt gott. Eric var dock tvungen att lägga till lite knaperstekt bacon och vitlöksbröd då han inte blir riktigt mätt på vegtarisk mat...

Hör kommer i alla fall receptet:
4-5 personer
2 medelstora auberginer
1 stor gul lök
2 burkar krossade tomater
salt
peppar
socker
torkad oregano
rosmarin
1 stor vitlöksklyfta
300 g penne
200 g mozzarella el fetaost
basilika och parmensanost
Skär bort skaften och de yttersta ändbitarna på auberginerna. Skär sedan tjocka och långa skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och strö över salt. Låt stå en stund. Skala och hacka lök. Låt den fräsa ett par minuter i en rymlig stekpanna. Skälj auberginerna hastigt och torka av dem, Skär dem sedan i kuber. Rör ner tillsammans med löken. Häll på tomaterna och smaksätt med salt, peppar och socker. Krydda också med oregano och sparsamt med finhackad rosmarin. Köka under lock i 15-20 minuter. Ta av locket, lägg i pressad vitlök de 5 sista minutrarna. Smaka av. Häll såsen över nykokt pasta. Smula över stora vitar med mozzarella och vänd runt. Toppa med basilika och parmensan.

Hör kommer i alla fall receptet:
4-5 personer
2 medelstora auberginer
1 stor gul lök
2 burkar krossade tomater
salt
peppar
socker
torkad oregano
rosmarin
1 stor vitlöksklyfta
300 g penne
200 g mozzarella el fetaost
basilika och parmensanost
Skär bort skaften och de yttersta ändbitarna på auberginerna. Skär sedan tjocka och långa skivor. Lägg skivorna i ett durkslag och strö över salt. Låt stå en stund. Skala och hacka lök. Låt den fräsa ett par minuter i en rymlig stekpanna. Skälj auberginerna hastigt och torka av dem, Skär dem sedan i kuber. Rör ner tillsammans med löken. Häll på tomaterna och smaksätt med salt, peppar och socker. Krydda också med oregano och sparsamt med finhackad rosmarin. Köka under lock i 15-20 minuter. Ta av locket, lägg i pressad vitlök de 5 sista minutrarna. Smaka av. Häll såsen över nykokt pasta. Smula över stora vitar med mozzarella och vänd runt. Toppa med basilika och parmensan.
Kommentarer
Trackback