fattouche.

Dagens middag blev en libanesisk sallad med kyckling - Fattouche. Det var supergott. Koriander är en favorit. Så att laga mat med färska kryddor som koriander och mynta är lyx. Det känns inte som att man kan misslyckas med färska kryddor i maten?! Eric tränar just nu men han får vara den slutgiltiga domaren. Jag kan absolut tänka mig att göra detta igen.





Recept

 

Sallad


1 st

pitabröd

0,5 tsk

olivolja, till pensling

0,5 st

rödlök

1 msk

sumak

3 st

kvisttomater

150 g

gurka, bit

0,5 st

paprika, röd

0,5 st

romansallad, eller 1 påse rucola (ca 100 g)


Sås

1 st

vitlöksklyfta, pressad

3 msk

persilja, eller mynta

0,5 tsk

salt

2 msk

citronsaft, färskpressad


Kyckling

2 st

kycklingfiléer

1 tsk

olivolja

0,5 tsk

salt

2 krm

chilipepparflingor

1 st

vitlöksklyfta, pressad

2 msk

citronsaft, färskpressad

2 msk

koriander, finhackad



Tillagning



1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.
2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.
3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.
4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.
5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med
salladen.

 

 

Kommentarer
Postat av: Moa

Jag tycker minsann att vi ska äta det där på vår planerade picknick :)

2011-06-08 @ 23:04:16
Postat av: Maria

Haha det är ett hett alternativ. Nu måste vi bara boka in NÄR vi ska ha denan picknick :)

2011-06-09 @ 08:55:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0