fattouche.

Recept
Sallad
1 st |
pitabröd |
0,5 tsk |
olivolja, till pensling |
0,5 st |
rödlök |
1 msk |
sumak |
3 st |
kvisttomater |
150 g |
gurka, bit |
0,5 st |
paprika, röd |
0,5 st |
romansallad, eller 1 påse rucola (ca 100 g) |
Sås
1 st |
vitlöksklyfta, pressad |
3 msk |
persilja, eller mynta |
0,5 tsk |
salt |
2 msk |
citronsaft, färskpressad |
Kyckling
2 st |
kycklingfiléer |
1 tsk |
olivolja |
0,5 tsk |
salt |
2 krm |
chilipepparflingor |
1 st |
vitlöksklyfta, pressad |
2 msk |
citronsaft, färskpressad |
2 msk |
koriander, finhackad |
Tillagning
1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.
2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.
3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.
4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.
5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med
salladen.
Jag tycker minsann att vi ska äta det där på vår planerade picknick :)
Haha det är ett hett alternativ. Nu måste vi bara boka in NÄR vi ska ha denan picknick :)