recept.
Tänkte dela med mig av ett par rawfood-recept som jag testat i veckan och som jag verkligen har tyckt om. Har kört detta lite i det tysta. Dock har jag inte kört det fullt ut då det varit svårt med grillningar, bjudningar och sommar. Så en mer utförlig rapport kommer när jag kört det en hel vecka. Det ska inte dröja allt för länge hoppas jag! Kan redan nu säga att jag är positivt inställd till det hela. Har ätit väldigt gott och utan att känna hunger eller längtan till kött.
Squashtagliatelle med feta och pesto:
Detta var supergott. Passar bra till grillat kött el kyckling. Enkelt att göra. Receptet är för 4 portioner.


Pesto:
1 kruka basilika
5 dillstjälkar
1 vitlöksklyffta
saft av 1/2 citron
50 g peccorinoost
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Mixa alla ingridienser utom oljan i en matberedare. Droppa i oljan lite i taget och fortsätta mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Tagliatellen:
1-2 squashfrukter
2 morötter
1 paket festaost, ca 150 g
1/2 dl valnötter
1/2 dl tranbär
Hyvla squash och morötter till tagliatelle med en potatisskalare. Fördela tagliatellen på ett stort fat. Höll över pesto och blanda om. Smula fetaost över ocg toppa med valnötter och tranbär.
Fröbröd med cream cheese
Jättegott. Ett bra alternativ om man vill undvika mjöl, socker och smör.


Fröbröd med morötter, 8-10 st:
1/2 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg
Sätt ugnen på 175° C. Skala och riv morötterna fint. Mixa nötter och frön tillsammans med 3 dl av de rivna morötterna. Blanda med redten av morötterna. Vispa upp ägen och rör ner i smeten. Forma fegen till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite pumpa- och solrosfrön över och grädda i ugnen ca 60 minuter.
Cashew cream cheese med citron och gräslök:
2 dl cashewnötter
1/2 citron
1 avokado
1/2 dl hackad gräslök
salt efter smak
Blötlägg nötterna över natten. Skölj av och lägg dem i en matberedare. Riv skalet och pressa saften från citronhalvan i matberedaren. Skala och dela avokadon och blanda ner tillsammans med gräslök. Mixa tills du får en krämig föra, späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt. Håller i kylen ca 1 vecka.
Squashtagliatelle med feta och pesto:
Detta var supergott. Passar bra till grillat kött el kyckling. Enkelt att göra. Receptet är för 4 portioner.


Pesto:
1 kruka basilika
5 dillstjälkar
1 vitlöksklyffta
saft av 1/2 citron
50 g peccorinoost
1 dl olivolja
salt och svartpeppar
Mixa alla ingridienser utom oljan i en matberedare. Droppa i oljan lite i taget och fortsätta mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Tagliatellen:
1-2 squashfrukter
2 morötter
1 paket festaost, ca 150 g
1/2 dl valnötter
1/2 dl tranbär
Hyvla squash och morötter till tagliatelle med en potatisskalare. Fördela tagliatellen på ett stort fat. Höll över pesto och blanda om. Smula fetaost över ocg toppa med valnötter och tranbär.
Fröbröd med cream cheese
Jättegott. Ett bra alternativ om man vill undvika mjöl, socker och smör.


Fröbröd med morötter, 8-10 st:
1/2 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
4 ägg
Sätt ugnen på 175° C. Skala och riv morötterna fint. Mixa nötter och frön tillsammans med 3 dl av de rivna morötterna. Blanda med redten av morötterna. Vispa upp ägen och rör ner i smeten. Forma fegen till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Strö lite pumpa- och solrosfrön över och grädda i ugnen ca 60 minuter.
Cashew cream cheese med citron och gräslök:
2 dl cashewnötter
1/2 citron
1 avokado
1/2 dl hackad gräslök
salt efter smak
Blötlägg nötterna över natten. Skölj av och lägg dem i en matberedare. Riv skalet och pressa saften från citronhalvan i matberedaren. Skala och dela avokadon och blanda ner tillsammans med gräslök. Mixa tills du får en krämig föra, späd med vatten om det behövs. Smaka av med salt. Håller i kylen ca 1 vecka.
Kommentarer
Trackback