pasta.
Vilodag idag - man blir allt lite rastlös. Men tiden går ju ändå. Första dagen på jobbet efter 3 veckors semester. Skönt att komma igång igen. Men visst hade det varit skönt med någon vecka till. Då det inte blev någon träning idag så tänkte jag passa på att tipsa om en pastasås som vi åt igår. Enkelt och jättegott!
4 portioner:
400 g pasta
1/2 gul lök
1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1/3 aubergine
1/2 squash
1 msk olivolja
5 soltorkade tomater
1 ask cocktailtomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1/2 dl hackad färsk basilika
salt och svartpeppar
1 dl finriven pecorinoost
Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär aubergine och squash i mindre bitar, Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i ca 10 minuter, Tillsätt färsk basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med såsen och riven ost. Supergott. Man kan också ha oliver i. Men då det inte är en favorit hos mig så struntar jag helt enkelt till det.
Till detta gjorde jag ett vitlöksbröd som blev riktigt bra. Inspirationen kommer från självaste jamie Oliver. Jag köpte ett lite större ciabatta-liknande bröd. Jag skar brödet i bitar men inte rakt igenom. sen hällde jag lite olivolja över. Blandade ihop pressad vitlök och persilja som jag sedan lade ner i springorna. Sedan tog jag ett bakplåtspapper som jag sköljde under kallt vatten. Jag lindade in brödet i detta. På så sätt får man en krispig yta med en mjuk insida. Riktigt gott :)
4 portioner:
400 g pasta
1/2 gul lök
1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1/3 aubergine
1/2 squash
1 msk olivolja
5 soltorkade tomater
1 ask cocktailtomater
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1/2 dl hackad färsk basilika
salt och svartpeppar
1 dl finriven pecorinoost
Koka pastan. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skär aubergine och squash i mindre bitar, Hetta upp en kastrull med olivolja. Bryn lök, vitlök och grönsakerna i några minuter. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt tomater, soltorkade tomater, basilika och oregano. Låt koka i ca 10 minuter, Tillsätt färsk basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera pastan med såsen och riven ost. Supergott. Man kan också ha oliver i. Men då det inte är en favorit hos mig så struntar jag helt enkelt till det.
Till detta gjorde jag ett vitlöksbröd som blev riktigt bra. Inspirationen kommer från självaste jamie Oliver. Jag köpte ett lite större ciabatta-liknande bröd. Jag skar brödet i bitar men inte rakt igenom. sen hällde jag lite olivolja över. Blandade ihop pressad vitlök och persilja som jag sedan lade ner i springorna. Sedan tog jag ett bakplåtspapper som jag sköljde under kallt vatten. Jag lindade in brödet i detta. På så sätt får man en krispig yta med en mjuk insida. Riktigt gott :)
Kommentarer
Trackback