otäckt trött.

1,5 st vitlöksklyfta(or) |
1 st citron(er) |
0,5 dl persilja, finhackad |
0,5 dl pinjenötter |
2 msk kalvfond |
2 st ägg |
500 gram kalvfärs |
salt och peppar |
smör |
Sås
1 dl vitt vin
1 msk smör |
||
1 msk vit balsamvinäger |
||
0,5 dl matlagningsgrädde |
||
0,5 dl persilja, finhackad |
||
0,5 dl basilika, finhackad |
||
|
||
400 gram fullkornstagliatelle |
||
4 msk parmesanost |
||
sallad |
Lägg vitlök, citronskal, persilja, pinjenötter, kalvfond och ägg i en bunke. Blanda runt och lägg ner färsen. Tillsätt salt och peppar och rör runt till en jämn smet. Forma till köttbullar.
Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i smör. De behöver bara få lite färg, lägg åt sidan på ett fat.
När sista omgången köttbullar fått stekyta lägger du tillbaka de andra köttbullarna och sänker värmen. Häll på vin, klicka i smör, tillsätt vinäger och grädde. Låt puttra 8 minuter. Strö i persilja och basilika och rör runt. Blanda bullar och sås med fullkornstagliatelle och servera med parmesanost och en sallad.