otäckt trött.

Ingen träning efter jobbet idag. Hade med mig kläder. Men idag ville kroppen annat. Kroppen värkte och ville bara vila. Istället gick jag hem och lagade mat med Eric. Vi lagade färsbiffar med pinjenötter och gremolata. Huur gott som helst. Enkelt med gott. Bjuder på receptet :)





1,5 st vitlöksklyfta(or)

1 st citron(er)

0,5 dl persilja, finhackad

0,5 dl pinjenötter

2 msk kalvfond

2 st ägg

500 gram kalvfärs

salt och peppar

smör



Sås
1 dl vitt vin

1 msk smör

1 msk vit balsamvinäger

0,5 dl matlagningsgrädde

0,5 dl persilja, finhackad

0,5 dl basilika, finhackad


Tillbehör

400 gram fullkornstagliatelle

   

4 msk parmesanost

   

sallad

   

Lägg vitlök, citronskal, persilja, pinjenötter, kalvfond och ägg i en bunke. Blanda runt och lägg ner färsen. Tillsätt salt och peppar och rör runt till en jämn smet. Forma till köttbullar.

Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar i smör. De behöver bara få lite färg, lägg åt sidan på ett fat.

När sista omgången köttbullar fått stekyta lägger du tillbaka de andra köttbullarna och sänker värmen. Häll på vin, klicka i smör, tillsätt vinäger och grädde. Låt puttra 8 minuter. Strö i persilja och basilika och rör runt. Blanda bullar och sås med fullkornstagliatelle och servera med parmesanost och en sallad.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0