chicken cashew.
Vill tipsa om något som vi lagade här hemma idag - chicken med cashewnötter. Väldigt gott!

200 g kycklingfile
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2 zucchini
1 morot
1 gul paprika
1 msk röd currypasta
4 droppar sesamolja
2 krm korianderkrydda
2 msk vinäger
4 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
citronsaft
matolja
2 dl rostade cashewnötter
hackad salladslök
färsk koriander

200 g kycklingfile
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
1/2 zucchini
1 morot
1 gul paprika
1 msk röd currypasta
4 droppar sesamolja
2 krm korianderkrydda
2 msk vinäger
4 msk sweet chilisås
3 msk fisksås
citronsaft
matolja
2 dl rostade cashewnötter
hackad salladslök
färsk koriander
Bered ingredienserna: Strimla gul lök och chilifrukt, skala morötterna och skär tunna stavar av dessa. Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom bitar (2x4cm).
Ett måste att testa!
Hetta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl. Stek i 3-4 minuter, smaka av med fisksås och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt.
Servera rätten med äggnudlar eller jasminris. Garnera rätten med cashewnötter, salladslök och lite färsk koriander om så önskas.
Ett måste att testa!
Hetta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt några droppar sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl. Stek i 3-4 minuter, smaka av med fisksås och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt.
Servera rätten med äggnudlar eller jasminris. Garnera rätten med cashewnötter, salladslök och lite färsk koriander om så önskas.
Kommentarer
Trackback